Folii impotriva razelor UV

 

 

Este stiut faptul ca razele solare contin, printre altele, si raze ultraviolete (UV).

 

Ca orice exces, expunerea indelungata la razele UV poate avea efecte daunatoare asupra sanatatii oamenilor (imbatranirea prematura a pielii sau chiar cancer de piele, samd).

 

Fapt ce ia determinat prezentatorii meteo sa includa in portofoliu si avertizarile referitoare la razele UV.

 

 

 

 

Razele UV se impart in 3 mari categorii:

 

  • AV A (320 – 400 nm). Aceste raze ajuta la obtinerea bronzului, insa expunerea excesiva si fara protectie la acest tip de raze poate cauza imbatranirea prematura a pielii. Conform unor studii recente, aceste raze nu ataca suprafata pielii, ci afecteaza, mai mult, straturile de sub piele, ceea ce poate fi si mai periculos. De remarcat, totusi, faptul ca solariile (aparatele de bronzat) folosesc acest tip de raze.
  • AV A (320 – 400 nm). Aceste raze ajuta la obtinerea bronzului, insa expunerea excesiva si fara protectie la acest tip de raze poate cauza imbatranirea prematura a pielii. Conform unor studii recente, aceste raze nu ataca suprafata pielii, ci afecteaza, mai mult, straturile de sub piele, ceea ce poate fi si mai periculos. De remarcat, totusi, faptul ca solariile (aparatele de bronzat) folosesc acest tip de raze.

  • UV C (100-280 nm). Acestea sunt razele absorbite de stratul de ozon.

 

 

Ai magazin cu vitrina si te-ai saturat sa tot arunci exponatele? Nu mai pierde bani din cauza produselor distruse de razele solare (UV) -----> Vezi detalii!

 

 


Aplicarea foliilor de protectie UV inseamna un plus de confort si de siguranta pentru dumneavoastra si familia dumneavoastra. Aceste folii filtreaza razele UV emise de soare, inlaturand, astfel, efectul daunator pe care actiunea acestor raze il poate avea asupra sanatatii.

De asemenea, foliile 

pentru protectie UV inlatura principalele cauze ce pot duce la decolorarea sau chiar deteriorarea mobilierului, a covorului sau a obiectelor din birou sau din casa. Prin aplicarea foliilor pentru protectie solara, 99% dintre razele UV sunt absorbite si pana la 79% din energia solara (caldura) este reflectata (respinsa). Pana si lumina vizibila este cu mult redusa (pana la 15%). Acest lucru are, in mod sigur, un efect benefic asupra mentinerii sanatatii dumneavoastra si a celor din jur.

 


Protejarea copiilor

Cei mai afectati de razele UV sunt, insa, copiii. Pielea acestora este prea tanara pentru a filtra razele daunatoare, iar consecintele pot fi grave. Nici ochii copiilor nu pot face fata expunerii indelungate la raze UV, ceea ce inseamna ca o calatorie mai lunga pe timp de vara, spre exemplu, s-ar putea transforma intr-un adevarat chin.
Pentru o mai buna protectie a sanatatii copiilor, dar si a propriei dumneavoastra sanatati, va recomandam sa aplicati folii de protectie solara pe geamurile locuintei. Astfel, veti fi mai protejati de efectele nocive ale razelor UV si va veti putea bucura si mai mult de timpul petrecut impreuna.
Nu trebuie, insa, sa ne credeti pe cuvant. Link-ul de mai jos este catre un articol din presa scrisa referitor la actiunea razelor UV si efectele negative pe care acestea le pot avea in special asupra corpului uman. De asemenea, numeroasele avertismente din presa (TV, radio, presa scrisa) cu privire la razele UV sunt, fara indoiala, un motiv in plus pentru ca dumneavoastra sa va luati masurile de precautie si de protectie necesare impotriva razelor UV.

 

Citeste articolul aparut referitor la razele UV la www.medicina-naturista.ro


Cea mai buna protectie


Este foarte usor sa va protejati de razele solare. Nu trebuie decat sa luati legatura cu noi si, impreuna, sa gasim solutia potrivita pentru dumneavoastra. In plus, v-am pregatit o surpriza!
Va prezentam foliile de protectie UV CL, care ofera cea mai buna protectie impotriva razelor UV! Foliile UV CL sunt niste folii speciale de protectie solara: desi sunt complet transparente, ele absorb 99,5% din razele UV!


Folii UV CL pentru casa dumneavoastra

Foliile UV CL se adreseaza celor care tin la sanatate. Mai exact, efectul de filtrare a razelor ultraviolete este principalul beneficiu pe care il ofera acest tip de folii de protectie. Multe dintre solicitarile pentru folii UV CL au venit din partea celor care locuiesc in case sau vile, in zone rezidentiale. Acesti oameni au inteles importanta unui factor de protectie adecvat si suficient de puternic pentru sanatatea lor si a membrilor familiilor lor.
Chiar daca au sistem de climatizare, casele cu suprafete vitrate mari sunt expuse riscurilor asociate razelor UV. Pentru a preveni problemele de acest fel si pentru a mentine sanatatea dumneavoastra si a celor dragi, va invitam sa luati legatura cu noi. Va vom pune la dispozitie un mijloc de control eficient al efectului daunator al soarelui: foliile de protectie UV CL.

 


Razele solare si foliile auto - absorbtia razelor UV

folii auto pentru copii

 

Foliile auto va pot proteja de efectele daunatoare ale razelor solare (inclusiv ale razelor UV). Chiar si cele mai deschise folii auto (cum ar fi foliile cu transparenta mare) asigura un plus de protectie impotriva razelor solare. Spre exemplu, foliile cu transparenta de 73%, omologate RAR pentru usile din fata ale unei masini, absorb razele UV in proportie de 99%.

 

Mentinerea culorii tapiteriei

Tot razele UV sunt responsabile pentru decolorarea tapiteriei din masina ta. Decolorarea este, de obicei, cauzata de mai multi factori. Culoarea tapiteriei poate fi afectata negativ de razele UV (in proportie de 40%), de caldura si lumina (in proportie de aproximativ 25% fiecare), precum si de alti factori cum ar fi umiditatea sau lumina artificiala (in proportie de 10% cumulat).

 

Evitarea deteriorarii obiectelor de plastic din masina

Razele UV pot cauza imbatranirea si deteriorarea prematura a obiectelor din pastic din masina. Daca este expus mult timp la actiunea razelor solare, materialul plastic isi pierde elasticitatea, devenind casant. Astfel, obiectele de plastic din masina se pot deteriora la cea mai mica atingere, iar dumneavoastra riscati sa fiti nevoit sa platiti suplimentar pentru inlocuirea sau repararea pieselor afectate sau stricate.


Alegerea potrivita

CP Films este singurul producator de folii care incorporeaza un strat absorbant UV atat la foliile pentru geamuri plane (cladiri), cat si la foliile auto. Spre deosebire de produsele care contin un astfel de agent absorbant doar in stratul de adeziv, foliile pe care noi vi le punem la dispozitie va protejeaza mult mai eficient de actiunea razelor UV – pe dumneavoastra si pe cei dragi dumneavoastra.
Toate foliile pentru geamuri cladiri pe care le comercializam absorb razele UV in proportie de pana la 99%! Nu va vine sa credeti? Ei bine, rezultatul este cat se poate de real: indiferent de intensitatea culorii, foliile de protectie UV chiar isi merita numele.
Fie ca este vorba de folii auto sau folii arhitecturale (pentru locuinta sau locul de munca), noi va putem ajuta sa aveti grija de sanatatea dumneavoastra si a celor la care tineti. Nu ezitati sa ne contactati pentru o oferta personalizata si consultanta de specialitate!

 

Consulta fisa tehnica a folilor LLumar!

Fisa tehnica a foliilor LLumar

 

Atelierele Masterfol - profesionisti in Folii de Protectie!

  Sau suna la : 0264.450.007 - 0748-144.622