9,00 lei/buc
5 în stoc
Descriere
Mostre de folii autocolante în suprafață de 20 x 14 cm.
Imaginile digitale pot modifica culoarea, și aspectul foliilor, pot părea mai închise sau mai deschise ca și în realitate.
Pe de altă parte anumite modele de folii autocolante reproduc cu o fidelitate ieșită din comun suprafețete materialor, imitând cu măiestrie lemnul natural, piatra, pielea sau pânza, materialul textil. Altele sunt catifelate, netede sau chiar anti-amprente.
Trebuie să pui mâna și să simți acea suprafață.
Din acest motiv cea mai sigură soluție să alegi cel mai potrivit model este să-ți comanzi mai multe mostre care ți se par potrivite, după care le asemeni între ele, le potrivești obiectelor cu care se vor asorta și în final faci ceva nemaipomenit de frumos.
Comandă mostră și alege cel mai potrivit model!
Informații suplimentare
122 cm
Cover Styl
- Primul lucru ce trebuie făcut, este testul de aderență. Sunt anumite suprafețe care nu adera, sau adera foarte puțin, cum ar fi suprafețele siliconate, vopsele cu teflon, etc.. Cei drept sunt extrem de rare, însă e bine să faci totuși un test.
- Poți face testul cu orice autocolant, chiar și cu o coală A4 autocolanta (pe ce se imprima etichetele).
- Lipești pur și simplu pe suprafață și tragi de ea. Vezi dacă se dezlipește greu sau nu.
- Dacă vine jos ușor, fără să opună rezistență, suprafața nu este potrivită pentru aplicare de folii autocolante.
- Dacă arată o lipire dar nu foarte consistentă, este posibil să faci totuși colantarea utilizând primer-ul potrivit.
- Dacă aplicarea faci pe perete, caută o suprafață unde nu te va deranja dacă folia de test va lua și vopseaua de pe perete. Peretele este foarte poros, ușor poți trage jos zugraveala.
- Trebuie să asiguri o temperatură ambiantală pentru timpul instalării între 12 °C și 38 °C, fără să fie umiditate mare, peste 50%. Dacă urmează să aplici folii pe o suprafată în care poate fi umezeală (perete, beton, etc.) acesta trebuie sa fie sub 10%.
- Pentru o lipire bună suprafețele trebuiesc să fie curate și uscate.
- Curățarea se face cu soluții de curățat și cu lavete. Poți folosi și soluții de curățat universale cu PH neutru ce găsești în comerț. Noi îți recomandăm un APC (all purpose cleaner) cu care în diferite diluții poți curăța și mobilierul de bucătărie de lângă aragaz de grăsimea adunată dar și ușile sau mobilierul din camera copilului. Trebuie doar să respecți diferitele procentaje de diluție.
- Îți recomandăm acesta: Click aici: APC (all purpose cleaner)
- Folosește un pulverizator Click aici: Pulverizator și lavete cu microfibre pentru șters Click aici: Lavete
- După ce le ai curățat în amănunt suprafețele ce urmează a fi colantate trebuie să le și degresezi.
- Pentru degresare îți recomandăm alcool izopropilic diluat la 70%. IPA (izopropyl alcohol) Click aici: IPA . Faci diluția 2 părți IPA + 1 parte apă. Înainte de degresa cu IPA, fă un test într-un loc mai ascuns, să vezi dacă nu cumva afectează suprafața. Acest pas doar în cazul în care aplici foliile pe suprafețe neporoase, neabsorbante.
- Utilizezi pulverizator Click aici: Pulverizator, pulverizezi pe lavetă și NU pe suprafață, după care le ștergi.
- După ce ai degresat evită să mai pui mâna pe supfațele degresate.
- Este recomandat utilizarea soluțiilor Primer. Sunt patru variante de Primer. Găsești mai jos în descriere, care Primer în ce situație trebuie să utilizezi.
- Dacă ai de adaugat folii și vrei ca adaugare să fie cap-în-cap (la folii de o culoare este mai estetic așa), este o idee bună, că în zona în care va fi adaugarea să tragi o dungă de vopsea care seamănă mult cu culoarea foliilor. Peste câțiva ani în cazul în care foliile se vor contracta (poți întâlni contractări de 0.1-0.3 mm după 3-5 ani), vopseaua de sub folii îți va acoperii contractarea. Înainte aplica Primer-ul și peste ea dai cu vopseua.
- Dacă suprafața ce urmează să colantezi a fost curățată și degresată, este gata pentru aplicare.
- Dacă vrei să colantezi peretele cu folii de o culoare, netede sau mate, peretele trebuie să fie prelucrat foarte bine, pentru a nu preda urmele de gletuire.
- Dacă trebuie, efectuează corecțiile de suprafața prin gletuire și șlefuire.
- Dacă suprafața peretului este ok, nu sunt locuri unde a fost lovit, este gletuit drept și este netedă, nu trebuie decât să-l aspiri de praf și să aplici Primer-ul dedicat: Click aici: Primer.
- Foliile Cover Styl’ se aplică prin metoda uscată. Aceste folii NU pot fi aplicate prin metoda umedă.
- Măsoară zona de acoperire și taie folia cu o marjă de siguranță de aproximativ 5 cm pe fiecare latură. După ce l-ai tăiat pune peste element, vezi dacă ai tăiat bine, îți rămâne pa margini suficient material.
- Pentru cazul în care foliile trebuiesc adaugate – elmentele sunt mai late de 1.22m – majoritatea se pot adauga pe ambele părti, însă sunt modele la care adaugarea se face pe aceeași parte a foliei (denumit adaugare ABBA). Consultă fișa tehnică în acest sens.
- La adaugarea cu suprapunere, fă suprapunerea între 10 și 15 mm. La suprapunere folosește Primer.
- Sunt modele de folii la care nu se recomandă adaugarea cu suprapunere, de regulă cele foarte groase.
- La adaugare în cazul în care a fost necesar să întinzi foliile (la cele care pot fi) se recomandă că înainte de aplicarea pe părțile unde se adauga să încălzești foliile. Astfel ele se contracta înainte de lipire și nu după.
- Folosind o racletă Click aici: Racletă, începeți aplicarea foliei de la mijloc spre margini, pentru a evita formarea bulelor de aer. Îți recomandăm că o latură a racletei să fie cu paslă Click aici: Paslă și cealaltă fără. Astfel poți cașera și foarte ferm dar și mai gentil.
- Dacă ai aplicat folia și vezi bule sub folia, poți să ridici să mai aplici odată, dacă încă nu ai cașerat peste ea. Cu EXCEPȚIA suprafețelor poroase, cum este peretele. În cazul peretelui trebuie să lucrezi cu mare atenție, pentru că nu poți ridica folia.
- În timpul cașerării ai grijă, să nu fie praf, mizerie pe suprafață, să nu zgârii folia prin cașerare.
- Aplică folia cu grijă, asigurându-te că nu există cute sau bule. În cazul apariției bulelor, folosește un ac fin pentru a le perfora și neteziți zona cu racletă.
- În timpul colantării poți folosi suflantă cu aer cald pentru termoformare în cazul în care ai de aplicat pe suprafețe bombate. Foliile sunt fabricate prin metoda calandrată, deci sunt termoformabile. Pentru o aderență mai bună în zonele în care ai întins folia aplica primer. NU toate foliile sunt termoformabile. Sunt câteva care prin specificul construcției nu pot fi întinse (plută, glitter, silk, silk prestige, textil, etc.). Aceste folii conțin chiar materialele în sine, cum ar fi pluta, sau fibre de textil.
- După aplicarea completă, folosiți un cutter precis pentru a tăia excesul de material și pentru a finisa contururile.
- După terminare treci cu suflanta cu aer cald peste marginile foliilor și mai apăsa odată cu racletă cu fermitate. Mai ales la supapuneri.
- Lasă folia să se așeze timp de 24 de ore înainte de a folosi suprafața renovată. Adezivul foliilor se activează doar în proporție de 75-80% la lipire, restul se face în timp de 24 de ore.
- Datorita structurii speciale a acestui produs, ele nu se suprapun. Pentru acest produs se recomandă instalarea cap la cap.
- Nu se recomandă întinderea foliei.
- La acest produs, în loc de racletă este recomandat să folosiți o rolă de presare Click aici: Rolă de presare .
- Folosește soluții de curătat cu PH neutru pentru a curăța suprafața foliei. Poți folosi aceeași cu care ai curățat suprafața înainte de colantare. Nu folosi produse cu un pH extrem de acid sau alcalin, deoarece acestea pot deteriora materialul.
- În cazul petelor persistente, aplicați apă fierbinte (nu clocotită) pe zona afectată. Când curățați suprafața filmului, folosiți numai cârpe sau bureți moi pentru a evita deteriorarea filmului.
- Primer pe bază de solvent
- Timp de uscare 15-20 minute
- Disponibil la 250ml și 1000 ml
- Primer pe bază de IPA (Isopropylic alcohol)
- Disponibil la 250ml si 1000 ml
- Este un primer rapid, timp de uscare de numai 2 minute
- Aderență crescută față de Primer
- Recomandat în special pt. Aluminiu Anodizat, elemente vopsite în câmp electrostatic
- Mai ecologic decât Primer , mai puțin deranjant la miros
- Dacă peretele este zugrăvit aplici pe margini o fâșie cu rola cu burete. Dacă peretele nu este zugrăvit, este glet gol, sau este gips-carton aplici pe toată suprafață.
- Disponibil la 1000 ml, suficient pentru cca. 25 mp
- Se poate acoperi o suprafață mai mare decât cu Waterbased Primer.
- Dacă peretele este zugrăvit aplici pe margini o fâșie cu rola cu burete diluat 1:1. Dacă peretele nu este zugrăvit, este glet gol, gips-carton aplici pe toată suprafață diluată 1:1, după care la margini mai aplici cu pensula o fâsie de 3-5 cm nediluat.
- Pentru lemn natur, MDF sau OSB gol-fără nici o acoperire, îți recomandăm High Tack Primer diluat 1:1 pe toată suprafața și pe margini o fâșie de 3-5 cm.
- Consum: 1l suficient pt cca. 50 mp.
- Timp de uscare 60-120 minute în funcție de diluție.
- Aderența crescută.
- Disponibil la 1l si 3l.
- Se aplică sub marginea foliilor, o fâșie de cca. 3 cm, înainte de aplicarea foliile.
- Se așteaptă până se usucă de tot.
- La suprafețe absorbante se aplică cu rola cu burete, la margini cu rola mică cu burete sau pensulă.
- La suprafețe neabsorbante se aplică cu aplicator Primer stick Click aici: Primer Stick 40ml (Gol) sau cu pensulă.
- Pregătirea a fost efectuată conform instrucțiunilor.
- S-au utillizat primerele dedicate.
- Procedura de aplicare a fost respectată (a se vedea instrucțiunile noastre de instalare) .
- Sunt respectate recomandările relevante de îngrijire și întreținere.
- S-au aplicat pe suprafețe care nu sunt expuse direct la radiații UV.
- Instalatorul a fost pregatit tehnic pentru aplicare folii autocolante Cover Styl’.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.